Välkommen
Uthyrning
Vägbeskrivning
Aktiviteter
 
Kontakta Oss

Aktiviteter

Det finns mycket att hitta på när du bor i Sycklinge. Gör till exempel utflykter till sevärda slott i trakten, exempelvis Grönsöö eller Engsö som ligger nära Enköping. Ta en dagstur ut till Skokloster slott i Bålsta eller Gripsholmsslott i Mariefred.


 
Åk eller cykla ner till Mälaren för ett dopp en varm sommardag. Två fina badplatser finns på ungefär fyra kilometers avstånd från Sycklinge. Bredsand är en stor badstrand med hopptorn och bryggor. Där finns kiosk, minigolf och restaurang. En campingplats ligger strax intill. Koffsan är en lite mindre badplats som är grön och lummig. Dit letar sig många barnfamiljer för att bada och leka.


Besök Enköpings många vackra parker. Ta en karta och promenera runt själv bland alla parker, gå en guidad tur eller åk med parktåget.
Enköping är rikt på fornlämningar. Nära Sycklinge kan du hitta flera hällristningsområden som Hemsta, Rickeby och Brandskogsskeppet. Cykla på Mälardalsleden eller vandra på Upplandsleden, båda passerar på bekvämt avstånd.

En trevlig dagsutflykt är att åka till vikingabyn Birka på Björkö, Sveriges första stad och upptagen på Unescos världsarvslista. Båtturer ut till ön går från Härjarö.

Åk på älgsafari på Gårdsjö älgpark som ligger norr om Enköping i Heby.

 

När vädret väl tillåter finns det möjlighet att åka både skidor i fina spår och långfärdsskridskor på plogade banor på Mälaren.

Skidbuss går varje lördag från Enköping till Romme Alpin under vintern.

Enligt tradition firas Mickelsmäss, en endagars höstmarknad, i Örsundsbro.

Många julmarknader arrangeras i juletid.

Antikmässor i Enköping har blivit återkommande höjdpunkter.

Omgivningen består av öppet låglänt odlingslandskap och skogsmark. Inne i byn finns gravfält som använts från bronsåldern till yngre järnåldern.

I Vallby by ligger Vallby kyrka, som uppfördes under äldre medeltiden.

Härkeberga kyrka som ligger ungefär 2 mil bort är från 1300-talet och är känd för sina målningar av Albertus Pictor.

Länkar
Engsö slott
Grönsöö slott
Skokloster slott
Gårdsjö Älgpark
Koffsanbadet
Strömma
Mickelsmäss
Romme Alpin
Enköpings turistguide

   
Vallby Sycklinge 10, 745 98 Enköping || Telefon: 0171-81063 || Dan mobil: 0708-370500 || Karin mobil: 0709-420928 || E-post: tollman@sycklinge.nu
Originalutförandet skapat av Webbspektra - www.webbspektra.com -" Användbart tänkande på webben"